Gelovig Samenhuizen rond Jezus

Een stukje geschiedenis…

Eind 2010 ging het Godsvriendenhuis van start met het project ‘Gelovig Samenhuizen rond Jezus’, in de voormalige priorij van Betlehem in Herent (bij Leuven). Een project waarin enkele gelovige gezinnen aan wonen en leven een nieuwe gestalte gaven.
 
Kenmerkend was dat er voldoende autonomie was voor elk gezin, maar dat er ook gemeenschappelijke ruimtes waren voor verfrissende ontmoetingen en een boeiend samenleven, o.a. een gebedsruimte, vergaderzaal, een ontmoetingsruimte, een mooie tuin en enkele gastenkamers. Naast het dagelijkse avondgebed hadden de bewoners  wekelijks een gezamenlijke maaltijd en huisvergadering. Onthaal en gastvrijheid kregen gestalte doorheen activiteiten in en om het huis met de bedoeling om Gods vriendschap met mensen zo tastbaar te laten worden in respect, verbondenheid en solidariteit.
 
Dit initiatief werd mee gedragen door een groep van tochtgenoten en begeleid door ervaren geestelijke begeleiders gevormd in de grote spirituele traditie van de Kerk.
 
Einde 2014 werd het duidelijk dat de toekomst van het project in het gebouw in Herent niet meer verzekerd was en na een grondige onderscheiding werd besloten het gebouw te verlaten en aansluiting te zoeken bij een grotere beweging in de kerk.
 
Twee gezinnen verhuisden in maart 2016 naar Berchem (Antwerpen) om er hun verlangen naar een intens gelovig gemeenschapsleven gestalte te geven in verbondenheid met de gemeenschap Chemin Neuf.
 
De toekomst…
 
Gelovig samenhuizen rond Jezus is een formule met toekomst. Daar blijven we vanuit een heel positieve ervaring van overtuigd. Het biedt enorme kansen om te groeien in geloof en authentiek delen en leven vanuit het evangelie, met respect voor ieders gaven en levenskeuzes. Wie op zoek is naar mogelijkheden tot gelovig samenhuizen willen we graag laten delen in onze ervaring.

Gelovig samenhuizen rond Jezus

samenhuizen

Contemplatieve lezing van christelijke teksten

Leerhuis

Open avondgebed, Net For God, Tiberiade groep

Avondgebed

In elke mens die aanklopt aan onze deur treedt God ons tegemoet

Ontmoeting

Het Godsvriendenhuis | België | CONTACT | Login